• +90 258 269 2433 (pbx)
  • info@deniztekstil.com.tr
  • Türkçe
  • English

Deniz Tekstil İş Etiği Prosedürü

AMAÇ VE KAPSAM
Bu prosedür, Deniz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. İşletmelerinin etik değerlerini belirleyerek, tüm çalışanların ve iş ortaklarının bu değerlere uygun hareket etmelerini sağlamak, yasalara uyumu garanti altına almak ve şirketin itibarını korumak amacıyla hazırlanmıştır. Deniz Tekstil Etik İlkeleri’nin nihai amacı; topluma karşı sorumlu bir kurum olarak, iş etiği konusunda ortak bir kurum kültürü oluşturmak üzere davranış kurallarımızı yazılı hale getirmek, çalışanlarımız ve paydaşlarımızın farkındalığını arttırmaktır. Bu doğrultuda; Deniz Tekstil çalışanları ve kurum adına temsilen hareket edenlere, görevlerini yerine getirirken verecekleri kararlar ve gösterecekleri davranışlarda yasalara ve iş etiğine uygun hareket edilmesi konusunda yol gösterici olunması amaçlanmıştır.

SORUMLULAR
Genel Müdür: İş etiği politikalarının uygulanmasını sağlamak, çalışanlar ve tedarikçiler için gerekli kaynakları sağlamak, denetimleri yürütmek ve iyileştirici önlemleri almak.

İnsan Kaynakları Müdürü: Çalışanların iş etiği konularında bilgilendirilmesi, eğitimlerin düzenlenmesi ve çalışanların sorumluluklarının kontrol edilmesi.

Deniz Tekstil San. ve Tic. A.Ş İşletmeleri Çalışanları: İş etiği politikasına ve prosedüre uygun davranmak, şüpheli durumları raporlamak.

Deniz Tekstil San. ve Tic. A.Ş Hukuk Danışmanı


TANIMLAR
Etik: Bireyin ya da grubun neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda davranışlarını yöneten ahlaki prensipler ve değerler.

İşyeri Etiği: İşyerinde ahlaki bağlamda uygun davranış ve kararların ortaya konması.

Çocuk İşçi: 15 yaşının altında çalıştırılan bir kişi.

Genç İşçi: Asgari çalışma yaşı (15) ve 18 yaş aralığında olan kişiler. Stajyer ve çıraklar.

Yolsuzluk: Bulunulan konum nedeniyle sahip olunan yetkinin doğrudan veya dolaylı olarak her nevi kazanç sağlama amacıyla kötüye kullanılmasıdır.

Ayrımcılık (Diskriminasyon): Kişilere ve gruplara gerçekten sahip oldukları veya sahip oldukları varsayılan bir özellikten dolayı diğerlerine olduğundan daha farklı muamele etmek.

Mobbing (Psikolojik taciz) : Bir çalışanı sistemli bir çabayla yıpratmak amacıyla tek bir kişi ya da grup tarafından sıklıkla tekrarlanan düşmanca ve etik olmayan davranışlar bütünü.

Taciz ve Kötü Davranış: Kişinin bedensel, zihinsel ve duygusal sınırlarını tehdit edici davranışlar bütünü.

Gizli Bilgi: Kurum dışına çıkmaması gereken her türlü veri.

UYGULAMALAR
Dürüstlük ve Güvenilirlik
Şirket, pay sahiplerine, çalışanlarına, tedarikçilerine, iş ortaklarına, rakiplerine, çevreye, topluma ve insanlığa karşı güvenilirlik ve saygınlık simgesi olmayı hedefler.
Çalışanlarımızın Şirket faaliyetleri üzerinde etkisi olabilecek, şirket yönetimi tarafından izin verilmiş özel faaliyetlerinde dürüstlük ve sadakat vazgeçilmez ilkelerdendir.
Gizlilik ve Ticari Sırların Korunması
Çalışana konumu gereği şirket tarafından sağlanan ve işyerinde ulaşma ya da öğrenme olasılığı bulunan bilgi ve dokümanlar, ticari sırlar, kamuya açıklanmamış mali ve diğer bilgiler, çalışanların özlük haklarına ait bilgiler ve üçüncü şahıslarla yapılmış anlaşmalardaki gizli bilgiler, gizlilik ve ticari sırların korunması çerçevesinde değerlendirilir.
Şirket, çalışanlarına ve tüm paydaşlarına ait kişisel bilgilerin korunmasına özen gösterir. Bu kapsamda, bütün personelin özlük bilgileri ve şirket adına yapılan tüm elektronik posta yazışmaları, Bilgi İşlem Birimi tarafından kayıt altına alınır.
Personele ait bilgiler, sadece gerekli hallerde yetkili kişilerce Şirket’in amaçları doğrultusunda kullanılır.
Şirket’e ait her türlü gizli bilgi ve/veya belgenin içeriden öğrenenlerin ticareti kapsamında, içeriden sızdırılması sonucunda, borsa veya herhangi bir yolla menfaat elde edilmesi kesinlikle kabul edilemez.
Bütün resmi açıklamalar, Şirketin belirlediği birimler aracılığı ile, ortaklara ve kamuoyuna eşitlik ilkesi doğrultusunda, eksiksiz, eş zamanlı ve anlaşılabilir biçimde duyurulur.
Herhangi bir nedenle şirketten ayrılan çalışanın görev ve pozisyonu nedeniyle sahip olduğu her türlü belge, doküman ve gizlilik arz eden bilgilerin korunmasına ve bunların ileride Şirket aleyhine kullanılmaması için gerekli tedbirlerin alınmasına özen gösterilir.
Çalışanlar, şirket hakkındaki gizli ve kamuya açık olmayan bilgileri kendileri ve başkaları lehine kullanamaz.
Çıkar Çatışması
Şirket çalışanları, kendilerine ve yakınlarına çıkar sağlama anlamına gelebilecek her türlü eylem ve davranıştan özenle kaçınır ve görevleri esnasında şirket yararını korumaya özen gösterir. Çalışanların Şirket yararı ile kişisel menfaatlerinin çatışmasına ve konumlarından dolayı uygun olmayan kişisel menfaatler elde etmesine, yakınlarına veya 3. şahıslara çıkar sağlamasına hiçbir koşulda müsaade edilmez.

Sorumluluklarımız
Şirket, yasal sorumluluklarının yanı sıra, müşterilerine, çalışanlarına, hissedarlarına, rakiplerine, topluma ve çevreye karşı aşağıda sıralanan sorumluluklarını yerine getirmeyi hedefler.
Yasal Sorumluluklarımız
Yurtiçi ve yurtdışında mevcut tüm faaliyet ve işlemlerimizi Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve milletlerarası hukuk çerçevesinde yürütür, düzenleyici kurum ve kuruluşlara doğru, tam ve anlaşılabilir bilgileri zamanında sunarız.
Tüm faaliyet ve işlemlerimizi yürütürken, her türlü kamu kurum ve kuruluşu, idari oluşum, sivil toplum örgütü ve siyasi partilere herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın eşit mesafede yer alır ve bu sorumluluk bilinci ile yükümlülüklerimizi yerine getirir.
Şirket, hazırladığı her türlü rapor, mali tablo veya kaydın, mevcut mevzuat doğrultusunda belirlenen ulusal ve uluslararası muhasebe ilkelerine göre tutulmasını sağlar.
Şirket, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) ilkelerini, tamamıyla benimsemiştir.
Zorla Çalıştırma; sadece gönüllü iş gücü kullanmalı ve kendi özgür iradeleri ile çalışmak isteyen personeli istihdam etmekle yükümlüdür. Çalışanlarına herhangi bir tehdit, güç, sahte iddialar veya başka tür bir baskı yoluyla zor kullanarak çalıştırma uygulamamaktadır.
Çocuk İşgücü;  yerel kanunlarda, daha yüksek bir yaş sınırı belirtilmediği sürece zorunlu eğitimini tamamlamamış ve 15 yaşın altında bulunan hiç kimse istihdam edilmemelidir. 18 yaşın altındaki çalışanlar tehlike teşkil eden işlerde ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gece işlerinde çalıştırılmamalıdır.
Tazminat ve Ücretlendirme Deniz Tekstil; çalışanlarına ödedikleri ücret, fazla mesai ve ücrete bağlı haklar, yürürlükteki iş mevzuatlarına eşit veya daha fazla olmalıdır.
Birlik Kurma ve Toplu Pazarlık Özgürlüğü Deniz Tekstil; çalışanlar kendi tercihlerine göre yasal organizasyonlara katılmakta özgürdürler, çalışanlarının yasalara uygun surette örgütlenme ve toplu sözleşme haklarını tanıyıp saygı göstermelidir. Çalışanlar bu örgütlere girmelerinden dolayı tehdit edilmemelidir.
Yerel mevzuat daha az maksimum çalışma saati belirtmediği sürece ve olağanüstü iş koşulları haricinde, çalışanlardan düzenli olarak haftada 45 saatten çok ve toplamda çalışma haftası süresince (fazla mesailer de dahil olmak üzere) 60 saatten fazla çalışmasını talep etmemelidir. Fazla mesainin gönüllü olmasını ve yerel ve ulusal yasalara veya yönetmeliklere uygun şekilde ödemesinin yapılmasını sağlamalıdır.
Sosyal Sorumluluklarımız
Çevrenin ve doğal hayatın korunması, tüketici hakları ve kamu sağlığı konularında duyarlı olunur ve kurallara uyulur.
Şirketin sosyal sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla projeler geliştirilir ve bu amaçla çalışan kuruluşlarla işbirliği yapılır.
Çalışanların ve içinde bulunulan kentin gelişimine katkıda bulunacak sürekliliği olan projeler üretilir. Eğitimin, sağlık vb. kuruluşların gelişimi desteklenir.
Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarımız
Müşteri memnuniyeti odaklı, müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine en kısa zamanda, en doğru şekilde cevap veren proaktif bir anlayışla çalışırız
Hizmetlerimizi, zamanında ve söz verdiğimiz koşullarda sunar; müşterilerimize saygı, onur, adalet, eşitlik ve nezaket kuralları çerçevesinde yaklaşırız.
Müşterilerinin problemlerine karşı duyarlı davranır, hızlı ve kalıcı çözümler üreterek, en üst seviyede müşteri güvenini hedefler.
Topluma ve Çevreye Karşı Sorumluluklarımız
Demokrasinin, insan haklarının, ve çevrenin korunması; eğitim ve hayır işleri, suç ve yolsuzlukların ortadan kaldırılması bizim için çok önemlidir.
İyi bir vatandaş olma bilinciyle toplumsal konularda öncü olarak duyarlı bir şekilde hareket eder; sivil toplum örgütlerinde, kamu yararına olan hizmetlerde, bu konularda uygun faaliyetlerde rol almaya çalışılır. Türkiye'nin ve uluslararası proje yürüttüğümüz ülkelerin gelenek ve kültürlerine duyarlı davranılır.
Rüşvet veya maksadı aşan bedelde hediye vb. ürün ve hizmetler vermeyiz ve kabul etmeyiz.
Sorumluluklarınızı anlamanız ve yerine getirmeniz konusunda size yardımcı olması için Şirket İş Sağlığı Güvenliği, Çevre Uzmanı ile uyumlu çalışır.
Müşterilerimiz, çevreyi korumak için sosyal sorumluluğunun farkındadır ve biz tedarikçilerinden çevre mevzuatına uyumunun düzenli takibini, çevre yönetimini sürekli iyileştirmelerini, iklim değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan zorluklarla mücadele etmelerini ve bu taahhüdü paylaşmalarını beklemektedir.
Çalışanlara Karşı Sorumluluklarımız
Şirket, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni benimsemiş olup, hiç kimseye, ırk, etnik köken, milliyet, din ve cinsiyet ayrımı yapılmaz. Eşit koşullardaki kişilere eşit fırsat sağlanır.
İşyerinde, çalışanlara güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanır.
Çalışanların bireysel ve mesleki konularda eğitilmesinin yanı sıra, ilk yardım, deprem, yangın ve diğer tabii afetler konusunda eğitilmesi sağlanır.
Tüm çalışanlara dürüst ve adil yaklaşılır.
Çalışanların birbirleriyle karşılıklı güven, saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde iletişim ve işbirliği yapmaları beklenir.
Şirket, çalışanlarının karar alma sürecine katılımını sağlar.
Şirket iş hayatı ile özel hayat arasındaki dengeyi gözetir.
Sektöre ve Rakiplere İlişkin Sorumluluklarımız
Şirket, sektördeki rakip şirketlerle karşılıklı saygı çerçevesinde, sadece yasal ve etik olan zeminlerde rekabet eder ve rekabet hukukunun ihlalinden kaçınır. Şirket, toplum içinde hedeflenen rekabetçi yapının sağlanmasına yönelik çalışmaları destekler.
İş Ahlakı ve Davranışlar
Tüm çalışanlar görevlerini eşitlik, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde yürütür.
Çalışanlar arasındaki ilişkilerde, karşılıklı saygı, güven ve işbirliği anlayışı esastır.
Şirketin kaynakları ve olanakları, siyasi faaliyetleri desteklemek amacıyla kullanılamaz, şirket dahilinde siyasi faaliyet yürütülemez, siyasi partilere bağış yapılamaz ve siyasi kampanyalara destek verilemez.
Siyasi, sosyal ve dini görüşler, çalışma ortamında ifade edilemez ve tartışılamaz. Çalışanlar, prensip olarak, şirket dışında ikinci bir işte çalışamaz. Ancak, çalışanların sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri teşvik edilir. Bu amaçla, çalışanların, Yönetim Kurulu’nun onayı alınmak suretiyle, kamu hizmeti yapan dernek, vakıf, meslek veya eğitim kuruluşunun yönetim kademesinde görev almalarına izin verilebilir.
Şirketin saygın imajının korunması ve geliştirilmesi için çalışanlar, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirir. Bu çerçevede, tüm çalışanlar kişisel hak ve davranışlarının, kanunlar ve genel ahlak kuralları çerçevesinde olmasına özen gösterir.
Çalışanlar, şirket işleri ile ilgili doğrudan veya dolaylı hediye kabul edemez, menfaat sağlayamaz ve şirketin iş ilişkisinde olduğu şahıs veya firmalardan borç kabul edemez.
Basın ve yayın kuruluşlarına demeç verilmesi, basında yazı yayınlanması ve konferanslara konuşmacı olarak katılması, şirketin iç düzenlemelerinde belirlenen kurallar çerçevesinde Genel Müdür ve/veya Yönetim Kurulu Başkanı’nın onayının alınması suretiyle gerçekleştirilir.
Görev verilen bölümler dışında hiçbir çalışan, Şirket’i temsilen sözlü ya da yazılı açıklamada bulunamaz.
Çalışanlar, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak tüccar veya esnaf sayılmalarını gerektiren faaliyetlerde bulunamaz. Çalışanlar, Şirket’in ana hissedarı olduğu şirketler dışındaki şirketlerde, Yönetim Kurulu Üyeliği veya Denetçilik yapamaz. Çalışanlar, gerçek ve tüzel kişilerin ticari herhangi bir işinde, yazılı onay olmaksızın ücretli veya ücretsiz çalışamaz.
E-posta, önemli bir dahili ve harici iletişim yöntemidir. E-postalar, ancak yasal süreçler gerektirdiği takdirde açıklanabilen, aksi halde kesinlikle gizli tutulan kayıtlardır.
İşe yeni başlayan her Şirket çalışanına, işbu etik kurallar okutulur. Çalışanlara, bu kuralların iş sözleşmesinin ayrılmaz bir parçası sayılacağı hususunun anlaşıldığına dair bir taahhütname imzalatılır.
Çalışanlar, görevlerini yerine getirirken hazırladıkları resmi evrak üzerinde tahrifat yapamaz.
Çalışanların, çalışma ortamının verimliliğini ve güvenini bozan, saldırgan tutum, tehditkar konuşma gibi davranış biçimleri sergilemeleri; taciz ve rahatsız etme; ticari, politik ve dini amaçlı tanıtım yapmaları kabul edilmez.
Çalışanlar, tüm yasa, kural ve yönetmeliklere uygun hareket etmekle yükümlüdür.
Çalışanlar, Şirket varlıklarını korumalı ve verimli kullanılmalarını sağlamalıdır. Şirketin bütün varlıkları, sadece iş amaçlı kullanılmalıdır.
Etik kurallara aykırılık, iş sözleşmesinin haklı nedenle feshi sonucunu doğurur.
Güvenlik
İşyeri Güvenliği

Şirket, her faaliyette bulunduğu işyeri ve çalışma alanında işyeri güvenliği ve çalışanların sağlığı konularında mevcut yasa ve düzenlemeler ile ilgili Şirket prosedürlerine göre hareket eder.
Şirket, başta çalışanları olmak üzere, tedarikçi ve iş ortağı çalışanlarının güvenli ve sağlıklı koşullarda çalışmasını sağlamaktadır. Bu ilke, kaza risklerini düşürmekte ve sistemlerinin sorunsuz, sürdürülebilir bir biçimde çalışmasına olanak vermektedir. Şirket yöneticileri, işyeri güvenliği ve çalışan sağlığı konularında bilinç ve duyarlılık kazanılmasına yardımcı faaliyetlere destek olur ve yürütür.
Çalışanlar, işyeri güvenliği ile ilgili tüm soru ve düşüncelerine Şirket, İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Uzmanından destek alarak faaliyetlerini yürütürler.
Veri ve Bilgi Güvenliği
Şirket, veri koruma mevzuatına uyar.
Şirket’e ait bilgiler değerli bir varlık olarak kabul edilir ve etkin ve emniyetli bir şekilde yönetilmeleri ve saklanmaları gerekir. Şirket bilgileri, Şirket bilgisayarlarında veya diğer elektronik depolama araçlarında depolanan bilgiler de dahil olmak üzere, çalışanların işle ilgili görevlerini ifa ederken aldığı, edindiği veya kaydettiği bilgilerdir ve bu bilgiler Şirket’e aittir.
Müşteriler, çalışanlar, iş ortaklarıyla ve tedarikçiler ile ilgili tüzel/şahsi veri ve bilgileri kullanılırken,
Şirket veri koruma mevzuatı dikkate alınır ve uygulanır. Deniz Tekstil Bilgi İşlem Departmanı bu konuda diğer departmanlara destek olur.
Kişisel bilgi ve veriler, ancak ilgili mevzuatın izin verdiği hallerde işlenir veya kullanılır.
Şahsi veri ve bilgilerin ihtiyatlı kullanılması ve veri işlemlerinde gizlilik ve güvenlik ilkeleri benimsenir.
Şirket kurumsal verileri işlerken, başta çalışanları ve stratejik iş ortakları olmak üzere tüm paydaşlarının veri güvenliği konusuna özen gösterir.
Denetim
Şirket her yıl hesaplarını uluslararası kabul görmüş muhasebe standartlarına göre, bir bağımsız denetim şirketine denetletir.
Çalışanlar, etik kurallara uygun olmayan bir durumla karşılaşmaları halinde bu hususu İnsan Kaynakları Birimine yazılı olarak bildirir. Bu konular, dönemler halinde Şirket üst yönetimine rapor edilir.
Belgelerin Yönetimi ve Şeffaflık
Doğru Bilgi Sağlama: Tüm belgeler (raporlar, denetim sonuçları, finansal kayıtlar, sertifikalar) doğru, eksiksiz ve şeffaf bir şekilde hazırlanır. Sahtecilik ve yanlış beyan kesinlikle yasaktır.
Belge Onay Süreci: Belgeler, hazırlanma aşamasında sorumlu yöneticiler tarafından gözden geçirilir ve onaylanır. Belge onayı için birden fazla kişinin sürece dahil olması sağlanır.
Etik Kurallara Uyumsuzlukların Bildirimi ve Çözümlenmesi
Çalışanlarımızın hiçbir misilleme veya mağduriyete maruz kalmadan, gizlilik esasında, iyi niyetle tespit ettikleri veya şüphelendikleri yasal, politika veya etik kural ihlallerini bildirmeleri için rehberlik etmekteyiz.
Çalışanlar, Şirket İş Etiği Kuralları’nın veya Şirketin tabi olduğu yasal düzenlemelerin ihlal edildiğini öğrenirse bunu öncelikle doğrudan bağlı oldukları yöneticilerine, durum doğrudan bağlı olunan yönetici ile ilgili ise Şirket Etik Bildirim hattına veya İnsan Kaynaklarına Bilgi vermelidir. 
Şirkete yapılan bildirimler, şirketin iç işleyiş ve prosedürleri doğrultusunda sonuçlandırılarak karara bağlanır. İş Etiği Kuralları'nı veya Şirket politikalarını ve prosedürlerini ihlal edenler, gerekirse işten ayrılmalarının istenmesi derecesine varabilecek çeşitli disiplin yaptırımlarına tabi olacaklardır.
Disiplin yaptırımları, uygunsuz davranışları ve kuralları bozmaya neden olan fiilleri onaylayan, yönlendiren veya bu konularda bilgi sahibi olup gerekli bildirimi uygun şekilde yapmayan kişilere de uygulanacaktır. Ayrıca, herhangi bir şikayet ve bildirimde bulunan veya soruşturma esnasında yardımcı olan kişilere karşı olumsuz hal ve davranışlarda bulunanlara da aynı şekilde tolerans gösterilmemektedir.
Yalan ve/veya iftira niteliğinde kasıtlı bildirimler etik kural ihlali olarak yorumlanır. Yalan veya iftiraya uğrayan Şirket ya da çalışan söz konusu bildirimi yapanlar hakkında, Türk Ceza Kanunu, İş Kanunu ve Borçlar Kanunu ile ilgili diğer mevzuat kapsamında, ayrı ayrı hukuki yollara başvurabilecektir.
Etik Kurulu
Deniz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı'na bağlı olarak çalışan Etik Kurul, İş Etiği Kuralları kapsamında çıkar çatışmalarını çözümlemek, etik kuralların ihlal edildiğine dair kendisine iletilen bildirimleri değerlendirmek amacıyla kurulmuştur. . Etik Kurulu Genel Müdür tarafından atanmış ve aşağıda belirtilen unvanlara sahip kişilerden oluşmaktadır.
Etik Kurul aşağıdaki kişilerden oluşur:
Etik Kurulu Başkanı – Deniz Tekstil A.Ş. Genel Müdürü
Üye – Deniz Tekstil A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü
Üye - Deniz Tekstil A.Ş Hukuk Birimi (Şirket Hukuk Danışmanı)

Çalışanların Etik İlkeler’i benimsemesi ve günlük işlerini/işlemlerini yerine getirirken bu ilkeler çerçevesinde hareket etmesi gerekmektedir. Çalışanlarımızın Etik İlkeler konusunda, ihtiyaç duyduklarında üst yöneticilerine veya ilgili insan kaynakları yöneticisine danışmalarını bekleriz.
Etik kurulu, Şirket Üst Yönetimi ya da İnsan Kaynakları Departmanı tarafından talep edildiğinde toplanarak çalışmalarını sürdürür.
Etik Kurul Çalışma İlkeleri
Etik Kurul çalışmalarını aşağıda belirlenen ilkeler çerçevesinde yürütür:
Bildirim ve şikayetler ile bildirim veya şikayette bulunanların kimliğini gizli tutar.
Etik Kurul’a bildirimde bulunan herkes bu bildirimlerinden dolayı Etik Kurul’un koruması altında olup kendilerine baskı, ayrımcılık, mobbing gibi davranışlarda bulunulamaz.
Etik Kurul soruşturmayı mümkün olduğu kadar gizlilik kuralları içinde yürütür.
Soruşturma ile ilgili bilgi, belge ve delili doğrudan doğruya mevcut olan birimden talep yetkisine sahiptir. Elde ettiği her türlü bilgi ve belgeyi sadece soruşturma konusu ile sınırlı olarak inceleyebilir.
Soruşturma süreci baştan itibaren yazılı tutanağa bağlanır. Bilgi delil ve belgeler tutanağa eklenir.
Tutanak başkan ve üyeler tarafından imzalanır.
Soruşturma ivedi yöntemle ele alınır ve sonuca mümkün olan en seri şekilde ulaşılır.
Kurulun aldığı kararlar derhal uygulamaya konulur.
Sonuç hakkında ilgili bölümler ve mercilere bilgi verilir.
Kurulun başkanı ve üyeleri bu konu hakkındaki görevlerini yerine getirirken bağlı oldukları bölüm yöneticileri ve organizasyonun içindeki hiyerarşiden bağımsız olarak ve etkilenmeden hareket ederler. Kendilerine konu hakkında baskı ve telkin yapılamaz.
Kurul gerekli gördüğü takdirde uzman görüşüne başvurabilir ve soruşturma esnasında gizlilik prensiplerini ihlal etmeyecek tedbirleri alarak uzmanlardan faydalanabilir.
Sorularınız ve bildirimleriniz için aşağıdaki e-posta ve posta adreslerini kullanabilir veya Etik Kurul üyeleri ile direkt temasa geçebilirsiniz.
Sorularınız ve bildirimleriniz için aşağıdaki e-posta ve posta adreslerini kullanabilir veya Etik Kurul üyeleri ile direkt temasa geçebilirsiniz.
E-posta: etik@deniztekstil.com.tr
Adres: Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım Nevzat Koru Cad. No. 3, 20330.
Honaz-Denizli / Türkiye
(Çalışma saatleri: Hafta içi 08:30-12:00 ve 13:00-18:30)

Etik İlkeler Bildirimi ile ilgili mesai saatleri içinde +90 (258) 269 12 17 telefon numarasından ulaşabilirler.

REFERANSLAR
OECD Due Diligence Guidance for Responsible Supply Chains in the Garment and Footwear Sector
International Labour Organization (ILO)
4857 sayılı İş Kanunu
Uluslararası ve Yerel Kanun ve Mevzuatlar
Rekabetin Korunması Hakkında Kanun
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
2872 Sayılı Çevre Kanunu
Disiplin Yönetmeliği
Gizlilik Sözleşmesi